אלפי מתאמנים מתחילים ומתקדמים עושים טעויות קריטיות אשר מונעות מהם להגיע לתוצאות, אפרט במאמר את הטעויות והמיתוסים הנפוצים ביותר על מנת להוציא את המקסימום מהזמן המוקדש לפיתוח הגוף:
• לאכול טונה בשמן אחרי אימון לאחר אימון הגוף זקוק לחלבון על מנת לבנות את השרירים שעבדת עליהם קשה, הבעיה עם טונה היא שטונה הוא חלבון שלא מתפרק הכי מהר, מה שאומר שעד שהחלבון ייספג בגוף יקחו זמן עד שגופכם לא יתחיל בבניית השריר. גרוע מכך הוא שמן אשר מאט ספיגה של כל מאכל כך שהשילוב טונה בשמן לאחר אימון אינו יעיל.
• להפוך שומן לשריר תמיד אני שומע אנשים עם משקל עודף במכון כושר שאומרים שמה שנותר להם הוא להפוך את השומן לשריר, אז זהו שאין דבר כזה! שומן לא יכול להפוך לשריר ושריר לא יכול להפוך לשומן, מדובר בתאים בעלי מבנה שונה לגמרי!
• אבקת חלבון זה מנפח עוד מיתוס שגוי כנראה בגלל שהמנופחים בחדר כושר מסתובבים עם שייק חלבון ביד, חלבון אינו מעלה מסה ודווקא פחמימות כן!, אבקת חלבון הינה חלבון בדיוק כמו זה שנמצא באוכל ( כמו תחליף חלב אם לצורך העניין) נ.ב - גיינר כן מנפח מאחר והוא מורכב בפחמימות וחלבונים.
• להישאר באותה תוכנית אימונים רוב המתאמנים ובעיקר המתחילים מקבלים תוכנית אימון כאשר הם נרשמים למכון ולא משנים אותה אף פעם! אותם תרגילים באותו סדר עם אותו מספר חזרות. טעות! צריך לשנות וגוון את התוכנית לפחות כל 3 חודשים.
• לא לאכול כלום בבוקר בכוונה לא כתבתי ארוחת בוקר שלא ירוץ לכולם בראש שצריך לשבת שעה שלמה ולאכול ערימות של לחמים, סלטים וגבינות בכל בוקר. הכוונה היא להזין את הגוף בחלבונים ופחמימות מאחר והגוף היה בצום של לילה שלם והוא צריך חומרי גלם על מנת לבנות לך את השריר.
• עושים אירובי לפני אימון משקולות לא פעם רואים את האצנים רצים שעה על ההליכון ואחר כך מתפנים לאימון משקולות, מה שקורה בגוף לאחר שעה אירובי (ואפילו לפני) הוא שחרור הורמון קטבולי שאחד המאפיינים שלו הוא פירוק שריר, אז בזמן שאתה חושב שאתה מפתח שריר את בעצם שורף אותו.